(Foto: PR).

Wereldlichtjesdag in Leiden ter nagedachtenis aan overleden kinderen

Leiden viert op zondag 8 december voor de vierde keer Wereldlichtjesdag ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De organisatie nodigt iedereen die een kind heeft verloren uit voor de bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis.

Over de hele wereld steken mensen op deze tweede zondag van december kaarsen aan ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang geleden deze is overleden. Ook mensen die compassie willen tonen zijn welkom bij de bijeenkomst.

Vanaf 18.15 uur openen de deuren en om 18.45 uur start het programma dat bestaat uit muziek, troostende woorden, het aansteken van de kaarsen en het opnoemen van de namen van de overleden kinderen. De muziek wordt verzorgd door Ensemble Windstreken en mezzosopraan Emma Brown. Daarnaast draagt schrijfster Bette Westera een gedicht voor. Rond 19.30 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid tot napraten.

Tot vlak voor de bijeenkomst is aanmelden mogelijk via wereldlichtjesdagleiden@gmail.com of bij de Burgerzaal op de avond zelf.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×