Ook het zorgpersoneel van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp voert actie. (Foto: John Vintges).

Zorg Alrijne ziekenhuizen vandaag plat

Voor de eerste keer in de geschiedenis staakt het personeel van veel Nederlandse ziekenhuizen vandaag. In de regio Leiden wordt gestaakt door het personeel van de drie Alrijne ziekenhuizen in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp, omdat de cao-onderhandelingen sinds maart vastzitten.

Landelijk wordt naar schatting door driekwart van de zorgmedewerkers het werk neergelegd. Hierdoor ligt de zorg bijna volledig plat. De ziekenhuizen draaien zondagsdiensten. Er wordt gewerkt alsof het weekend is. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de verschillende ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Het personeel van de Alrijne ziekenhuizen voert actie in het ziekenhuis zelf. Een aantal medewerkers gaat in een bus naar de manifestatie op het Utrechtse Jaarbeursplein.

Het zorgpersoneel van het Leids Universitair Medische Centrum staakt niet. Het LUMC en de andere academische ziekenhuizen vallen onder een eigen cao.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×