De kerstman kan dit jaar in het centrum van Leiden gewoon weer de boom in, maar het blijft gaan om een afstervend exemplaar. (Foto: Chris de Waard).

Leiden houdt 'dode kerstbomen' in centrum

Het blijkt niet mogelijk om levende kerstbomen aan te planten in het centrum van Leiden. Dat meldde wethouder Yvonne van Delft vanavond aan het begin van de vergadering van de raadscommissie Werk en Middelen. De Partij voor de Dieren had samen met D66 eerder gevraagd om geen ‘dode kerstbomen’ meer in het centrum te zetten, maar op Leidse pleinen gedijen de levende bomen niet. Ze hebben wortels die diep de bodem in groeien en daarbij kunnen kabels en leidingen beschadigd raken.

Plekken waar wel levende naaldbomen zouden kunnen worden neergezet zijn het Singelpark en het Van der Werfpark. Die locaties liggen echter niet op de aanlooproutes en missen zo hun doel. De gemeente heeft daarom weer gewoon een aantal grote kerstbomen besteld die de feestsfeer in het Leidse centrum volgende maand zullen versterken.

WinterWonderWeken
Ook de jaarlijks door het Centrummanagement Leiden georganiseerde Winterwonderweken zijn alweer begonnen. De intocht van Sinterklaas was afgelopen zaterdag de eerste activiteit. Komende zaterdag opent ook het Huis van Sinterklaas in De Waag en op 7 december gaan de drijvende ijsbaan en de nostalgische kermis open. Een week later volgt de eveneens drijvende kerstmarkt, is het eerste korenweekend en doet Joris’ Kerstboom Leiden aan.

Het volledige programma van de WinterWonderWeken in Leiden.

Cultuur Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×