(Foto: Regio15).

Marepieten annuleren optreden in Den Haag na dreigementen

Een optreden door de traditionele Zwarte Pietenband de Marepieten uit Leiden dat voor aanstaande zaterdag op de rol stond in Den Haag gaat niet door. De Marepieten zouden de boel op komen vrolijken in de Frederik Hendriklaan, maar daar zijn ‘bedreigingen en vernielingen’ geweest inzake Zwarte Piet. Ook werden er in de nacht voor de intocht van Sinterklaas in Den Haag honderden zwarte pietenposters in de betreffende straat opgehangen.

De Haagse organisatie heeft de Maretoeters ,die zich in de aanloop van Sinterklaas jaarlijks omdopen tot Marepieten, gevraagd om als roetveegpieten te komen of zelfs helemaal ongeschminkt en als gewone feestband de sinterklaasliedjes ten gehore te brengen. Daar passen de Marepieten voor. Ze zijn bang dat hun veiligheid niet is gegarandeerd en bovendien spelen ze uit principe alleen als traditionele Zwarte Pietenband. Zelfs in hun thuisstad treden ze niet meer op bij de intocht, sinds in Leiden alleen nog roetveeegpieten de goedheiligman begeleiden.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×