Finale Leids Festival van het Levenslied in Leidse Schouwburg

Als apotheose van het herdenkingsjaar 100 jaar Zangeres Zonder Naam wordt in de Leidse Schouwburg weer gestreden om de Mary Bey Bokaal. Negen artiesten brengen tijdens de finale één zelfgekozen Nederlandstalig levenslied. Een deskundige jury kiest daarna de winnaar die de Mary Bey Bokaal ontvangt.

De artiesten die tegen elkaar strijden zijn Leendert Oostveen, Patricia Danckaart, Schering & Inslag, Barry van Straten, DUO Schuurink, Randy Blommaert, Kiki Blokx, Maarten de Kruijff, Danny Zuijderwijk en Nick Bal. Drie artiesten (Christa Kerdijk, John van Tongeren en Duo R&B) die zich tijdens de voorronde de meeste punten hebben gescoord mogen twee nummers doen.

Tijdens het juryberaad laat Kees Haak (zoon van Nico Haak) de glorietijden van zijn vader weer herleven. Wie wordt de opvolger van Wesley Klein, Robert van Hemert, Ray van der Heiden, Stefan Mondial, Tartuffe, Perry Zuidam en ga zo maar door. Het festival wordt afgetrapt door Marco den Hollander (winnaar Buma NL Award). Presentatie is in handen van Frank van Leeuwen en Hugo Choufour.

Datum: 30 november 2019
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Leidse Schouwburg

Meer info en tickets: www.levenslied.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×