(Foto: Frank Hoyinck).

Leidse onderwijsveld maakt afspraken voor betere onderwijskwaliteit

De gemeente Leiden en de onderwijsbesturen hebben deze week een serie afspraken om de onderwijskwaliteit te verbeteren vastgelegd in de ‘Leidse Educatieve Agenda 2019-2023’. “Onderwijs is van groot belang in een kennisstad als Leiden”, zegt Paul Dirkse (D66), wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën. Hij wijst op het belang van de gemaakte afspraken: “In Leiden vind je alle vormen van onderwijs, van peuterspeelzaal tot universiteit. Daarnaast biedt de stad met zoveel historie én met dertien musea ook nog eens een rijke leeromgeving. Het is allemaal voorhanden om onze kinderen en jongeren het beste onderwijs te kunnen bieden”.

Samenwerking aan de hand van zeven thema’s
Het Leidse onderwijs richt zich bij de samenwerking op zeven verschillende thema’s: Leiden als aantrekkelijke kennis- en onderwijsstad, Internationale Kennisstad = Internationale stad, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Onderwijs en Jeugdhulp, Gelijke Kansen, Gezondheid en Bewegen en tot slot Duurzame Onderwijshuisvesting.

Dirkse vertelt dat de zeven thema’s concreet en zorgvuldig zijn uitgewerkt:  “Het kan niet bij ambities en praten blijven, maar we moeten samen doelgericht aan de slag gaan. Zo bieden we samen inspirerend onderwijs voor onze kinderen en onze jongeren nu en in de toekomst”.

Leiden Education Fieldlab (LEF)
Tijdens de opening van het Leiden Education Fieldlab (LEF) aan de Kennedylaan is de Leidse Educatieve Agenda ondertekend door alle onderwijspartijen in de stad. Het LEF omvat een netwerk van en voor het Leidse onderwijs met geschikte locaties waar onderwijsprofessionals bijeen kunnen komen. Tijdens zulke bijeenkomsten wordt gewerkt aan innovatie, kennisdeling en ontwikkelingen binnen het onderwijs.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×