Sinterklaas kwam na een tocht over het Oegstgeesterkanaal aan op het Boerhaaveplein. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Sinterklaas zet voet aan wal op Boerhaaveplein Oegstgeest

Honderden kinderen, ouders en grootouders hebben Sinterklaas zaterdagochtend verwelkomd op het Boerhaaveplein in Oegstgeest. Traditiegetrouw zette de goedheiligman daar na een boottocht over het Oegstgeesterkanaal voet aan wal, waarna hij onder begeleiding van de pietenband een ronde langs de kinderen maakte. “Ik ben blij dat ik weer terug ben in Oegstgeest”, zei Sinterklaas bij aankomst.

Uit heel Oegstgeest waren er kinderen met tekeningen voor Sinterklaas, samengebalde handen voor pepernoten en uiteenlopende wensen op het verlanglijstje. De goedheiligman en zijn pieten namen daar uitgebreid de tijd voor en er werden de nodige selfies gemaakt met de Sint. “Er zijn weer meer kinderen dan vorig jaar en ze zijn ook weer een stuk ouder”, beschouwde de Sint het aanwezige publiek.


Verslaggever IJsbrand Terpstra maakte een reportage van het bezoek van Sinterklaas aan het Boerhaaveplein

Glutenvrije Piet
De oproep die burgemeester Emile Jaensch vorig jaar deed om de schoorstenen in het dorp beter te vegen, lijkt te zijn gehoord. “Volgens mij zijn die beter geveegd ga, dat gaat de goede kant op”, aldus Jaensch. Daardoor was er naast een hele groep zwarte pieten ook een aantal roetveegpieten bij het bezoek aanwezig. Overigens hadden de pieten aan iedereen gedacht: naast heel veel gewone pepernoten waren er ook glutenvrije pepernoten, uiteraard uitgedeeld door de Glutenvrije Piet.

Door het dorp
Na het bezoek aan het Boerhaaveplein heeft de sint zijn tocht door Oegstgeest vervolgd naar Kasteel Oud-Poelgeest, waar kinderen een kadootje ontvingen en op de foto konden met Sinterklaas. Vanmiddag is de goedheiligman nog te vinden in Winkelcentrum Lange Voort en hij sluit de dag af in Winkelgebied De Kempenaer.

Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×