(Foto's/livestream: Chris de Waard).

Sinterklaas in Voorschoten op zoek naar grote boek

Vanmorgen om 10.00 uur is Sinterklaas Voorschoten binnengereden. In een historische racewagen. Hij werd begeleid door een klassiek brandweervoertuig van de Voorschotense brandweer vol pieten. Die vroegen op die manier ook om wat extra aandacht voor het tekort aan brandweervrijwilligers. Dat lukte, want burgemeester Pauline Bouvy-Koene vroeg aan Sinterklaas om wat extra brandweerpieten.

De burgemeester ontving sinterklaas op het podium in de Voorstraat nadat de goedheiligman met zijn pieten eerst een tocht door het centrum had gemaakt. Het toegestroomde publiek werd ondertussen vermaakt door de danspieten van Balletstudio Giselle.

De sint had dit jaar in eerste instantie een probleem. In zijn grote boek staan de namen van alle kindertjes en het boek was kwijt. De pieten zochten in en rond de podiumtent, maar pas met de hulp van de kinderen, werd het boek teruggevonden. Het bleek op het dak van de te liggen. waarschijnlijk had een slordige piet het daar per ongeluk laten liggen.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×