(Foto: Robbert van Cleef).

Leidse horecaman blikt met trots terug op veertig jaar café Odessa

Heel wat studenten kregen er hun eerste kus of kwamen er misschien wel uit de kast. Café Odessa was de afgelopen decennia een echte hotspot in het Leidse uitgaansleven. Maar eigenaar Bert Jansen heeft besloten ermee te stoppen: er komen nu appartementen op de plek van het eens zo populaire studentencafé.

Robbert van Cleef van mediapartner Omroep West ging langs bij Bert Jansen en bladerde door de albums met foto’s van veertig jaar Odessa.

Jansen blikt met trots op wat hij in die veertig jaar heeft neergezet, maar zegt dat het café nu niet meer rendabel is. Odessa is nog een paar weken open en daarna is de tap definitief toe. Bert stopt met gemengde gevoelens. Toch heeft hij al een plan B klaarliggen, maar niet in de horeca…

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×