(Foto's: Emile van Aelst).

Rabobank Leiden-Katwijk deelt uit tijdens 'Avond van Leiden'

Tijdens een wervelende ‘Avond van Leiden’ in Scheltema Leiden heeft de Rabobank Leiden-Katwijk gisteravond 28 organisaties blij gemaakt met een cheque van het Rabobank Wensenfonds. De afgelopen periode konden klanten van de bank op de genomineerden stemmen. Dat gebeurde massaal. Maar liefst 8500 stemmen kwamen er binnen. Voor komend jaar wordt er een wijziging doorgevoerd: dan kunnen alleen klanten die ook lid zijn een stem uitbrengen.

Tussen het uitdelen van de cheques werd de zaal getrakteerd op een aantal presentatie. Van topsportcoördinator Tjeerd Scheffer bijvoorbeeld die vertelde over de Leidse Olympiërs en over het bijzondere project waarbij de organisatie van de Leiden Marathon, waarvan Scheffer de voorzitter is, volgend jaar met een paar honderd estafettelopers de Marathonvlam gaat ophalen in Athene. De Leiden Marathon beleeft in 2020 de dertigste editie. Directievoorzitter Erik Versnel van de Rabobank Leiden-Katwijk presenteerde een aantal opvallende feiten en cijfers van het afgelopen jaar.

Leiden Marketing-directeur Martijn Bulthuis kwam uitleggen waarom alles in de geschiedenis van Leiden met elkaar te maken heeft en geen toeval is. Het zogenaamde Leids Continuüm. 

Via het wensenfonds werden dit keer 28 Leidse wensen gehonoreerd.

In de categorie ‘Sport en Duurzaamheid’ gingen de cheques naar RC DIOK (2.885 euro voor een overdekte tribune), Gymsport Leiden (2.325 euro voor een AirFloor), LHC Roomburg (2.100 euro voor sporttoestellen voor een open sportpark), vijf Leidse voetbalverenigingen (2.040 euro voor een gezamenlijk initiatief om walking football op te starten), Leiden SportZomer (2.040 euro voor het aanbieden van gratis sport in de zomer), ZVL 1886 (1.814 euro voor zwemmateriaal voor G-zwemmers), de Zeeverkenners Jan van Galen – St. Socuga (1.650 euro voor nieuw sanitair), Scoutingvereniging Franciscusgroep (1.620 euro voor de inrichting van het nieuwe pand), Tennisvereniging De Leidse Hout (1.185 euro voor nieuw terrasmeubilair), Werfpop (2.800 euro voor de aanschaf van groene accu’s in plaats van het gebruik van dieselaggregaten), de stichting Duurzame Energie Merenwijk (1.770 euro voor warmtecamera’s en doe-boxen om bewoners hun huis te laten scannen), Zon op Leiden (1.800 euro voor het project Zon op elk bedrijfsdak) en de Leidse Reddingsbrigade (2.000 euro voor nieuwe snorkels en flippers).

Een speciale bijdrage was er voor Aaf Verkade. De adviseur stadsgrachten van de gemeente Leiden kreeg uit handen van wethouder Ashley North een cheque van vijfhonderd euro.

In de categorie Zorg, Onderwijs & Cultuur gingen de cheques naar de Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp (5.000 euro voor een nieuwe e-duobike), Xenia Hospice (3.500 euro voor het verbeteren van het terras), Manege Moedig Voorwaarts (2.000 euro voor de aanschaf van springmateriaal voor gehandicapte ruiters), Vrouwenopvang Rosa Manus (2.500 euro voor ovens en koelkasten voor hun cliënten), Hof van Sijthoff van de Gemiva-SVG Groep (2.500 euro voor een nieuw koffiezetapparaat), het Inloophuis Scarabee (1.905 euro voor de verbetering van hun IT tools), Happy Flower (1.800 euro voor de aanschaf van een transportbusje), de Stichting Present (990 euro voor materiaal voor het werven van meer vrijwilligers), de Stichting Leidse Boontjes (945 euro voor herkenbare werkkleding), de Stichting Jeugddorp Leiden (1.800 euro voor het vervangen van tafels en banken), de Vrienden van het Singelpark (975 euro voor beplanting langs de Rijnsburgersingel), de Stichting Pieterskerk Leiden (3.015 euro voor informatieborden in de Kooromgang), Stichting De Nieuwe Blauwe Tram (1.230 euro om een boekje uit te geven over de historische Leidse tram), OBS de Morskring van PROO Leiden (1.365 euro voor een schoolbord voor buiten) en de Stichting Nepal Sammaan (4.000 euro voor een afdeling voor zwangerschap en zuigelingenzorg in de plaatselijke school).

Cultuur Duurzaamheid Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×