Science071: Wil je iets niet kopen? Kijk er dan niet te lang naar!

Vandaag in Science071: Judith Schomaker vertelt in het kader van de naderende feestdagen over keuzegedrag van consumenten en de invloed van kijken hierop. Verder horen we Hidde nog een keer met het laatste wetenschapsnieuws. Zo wijst onderzoek uit dat ook beledigingen afkomstig van een robot pijn doen en werd er recent een antenne uitgerold op Mars. Redacteur Marijke beantwoordt voor ons de wetenschapsvraag over Sinterklaas.

 

De feestdagen komen eraan en de supermarkten liggen weer vol met lekkernijen voor zowel het sinterklaas als het kerstfeest en vrijdag is het Black friday. Kortom het is de tijd van kopen, kopen, kopen. Maar beslis jij wel volledig zelf wat je precies wel en niet koopt? Judith Schomaker is cognitief Neuropsycholoog en deed onderzoek naar het sturen van aandacht naar producten en koopgedrag. 

Redacteur Hidde houdt ons op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws. In deze uitzending vertelt Hidde over de hartslag van een blauwe vinvis en Nederlandse onderzoekers die 40 duizend jaar oude bacteriën uit mamoetpoep weer tot leven wekken.

Redactrice Marijke beantwoordt de wetenschapsvraag van de week. Ondanks dat de sint wordt neergezet als een verstrooide en vrijgevige man blijft het misschien toch een beetje vreemd dat je eens per jaar cadeautjes aanneemt van een relatief vreemde. Daarom beantwoord Marijke deze week de vraag; Wie is sinterklaas nou eigenlijk?

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×