(Foto: STAD Leiden).

KABOEM helpt jongeren om ideeën te realiseren

Met KABOEM, een traject van de Stichting Talent and Dreams (STAD Leiden) gaan Leidse jongeren tussen de 16 en 23 jaar op 14 december aan de slag om in groepjes van twee tot vijf personen ideeën uitwerken tot een haalbaar projectplan. Ze moeten daarbij ook zelf geld verdienen om het plan ook echt uit te voeren.

Jongeren met een goed idee kunnen zich tot 9 december aanmelden bij KABOEM. “Er zijn voor deze eerste editie tien plekken beschikbaar,” vertelt projectleider Whitney Ouwerkerk. “De beste ideeën ontstaan in de kroeg, na de wedstrijd in de kantine of gewoon tijdens een gezellig avondje chillen. Bij KABOEM kan je vervolgens de begeleiding krijgen die nodig is om je idee in een dag echt te realiseren.”

Met KABOEM worden de jongeren van de Leidse verenigingen uitgedaagd om buiten de veilige kaders van de vereniging te denken en een vet idee voor de buurt, wijk of stad te bedenken. Door mee te doen aan KABOEM kunnen zij werken aan hun eigen talenten en leren zij in één dag wat je nodig hebt om ondernemer te zijn!

KABOEM is een traject waarbij de hulp krijgen om in één dag het idee uit te werken tot een vet projectplan. Aan het einde van de dag mag iedereen het plan presenteren voor een echte jury. Iedere groep kan tot 1.000 euro ondersteuning ontvangen van Fonds1818. Daar doet het Cultuurfonds Leiden nog eens 1.000 euro bovenop voor het groepje dat het leukste idee voor de buurt, wijk of stad heeft bedacht.

KABOEM wordt gehouden op 14 december bij projectbureau STAD Leiden aan de Morsweg 55E1 in Leiden. “Samen met partners als Fonds1818, Cultuurfonds Leiden, Creatief ontwerpbureau Moon en Sleutelstad willen we jong talent stimuleren, ondersteunen en begeleiden bij het starten van zijn of haar eigen project om Leiden nog leuker te maken”, besluit Ouwerkerk die hoopt op veel aanmeldingen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×