De hoek van de Kerklaan en de Ambachtsherenweg in Zoeterwoude is bouwrijp. (Foto: Robbert Beurse).

Heiwerkzaamheden Ambachtshof Zoeterwoude uitgesteld

Na de sloop van de Christus Dienaarkerk in Zoeterwoude-Dorp is het terrein de afgelopen weken bouwrijp gemaakt. Ondanks dat de sloopwerkzaamheden volgens plan verliepen is de aannemer dinsdag niet gestart met de geplande heiwerkzaamheden.

“Er vindt nog afstemming plaats met de gemeente over aanvullende stukken die ingediend zijn met betrekking tot het heiwerk. Zodra de aanvulling is goedgekeurd zal zo spoedig mogelijk gestart worden met het heien”, zo laat de aannemer weten.

Ambachtshof
Tot eind 2020 bouwen aannemer Houtman en vastgoedontwikkelaar Verheij twaalf eengezinswoningen en acht tweekamerappartementen op de plek waar het kerkgebouw stond. De woningen in het nieuwe huizenblok, dat ‘Ambachtshof’ gaat heten, worden volledig gasloos en zo duurzaam mogelijk opgeleverd.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×