Stadsbestuur in gesprek met scholieren in Leiden Zuidwest

2

Het Leidse college van burgemeester en wethouder is gisteren op werkbezoek geweest in Leiden Zuidwest. De ‘collegetoer’ voerde hen ditmaal naar het Vlieland College aan de Apollolaan waar het stadsbestuur in gesprek ging met de scholieren. Onderwerp was de toekomst van de wijk.

Chris de waard sprak bij het Vlietland College met wethouder Marleen Damen over de collegetoer waarbij de scholieren aan zet waren.

Een flink deel van de middag was het college in gesprek met ongeveer 35 leerlingen van het Montessorischool Apollo, PC Basisschool De Ley, het Vlietland College en Wereldschool Leimundo. Van elke school was een groep leerlingen afgevaardigd. De ideeën die de leerlingen aandroegen, dienen als input voor de doorontwikkeling van het ‘Ontwikkelperspectief Leiden Zuidwest’.

Tijdens het collegebezoek ging het college eerst met de leerlingen in gesprek over de toekomst van Zuidwest. Dat gebeurde aan de hand van stellingen en vragen die uit de gemeentelijke plannen voor de wijk waren gedestilleerd. Daarna gingen de burgemeester en de wethouders met de leerlingen echt aan de slag. De scholieren kregen een budget van duizend euro en mochten met dat geld hun ideale stukje wijk inrichten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan het einde van het bezoek werd nog de ‘parel van Zuidwest’ gekozen. Daarbij mochten de leerlingen en collegeleden een stem uitbrengen op een van de geselecteerde mooie plekjes in de wijk. Woonzorgcentrum De Parelvissers kwam als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door het McDonald’s restaurant aan de Rooseveltstraat.

Delen

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline