(Afbeeldingen: Vink Bouw).

Vrijdag start bouw van nieuwbouwwijk Roosenhorst

In de Voorschotense Duivenvoordecorridor gaat vrijdag officieel de bouw van start van de nieuwbouwwijk Roosenhorst. Om 14.30 uur is een feestelijke bijeenkomst met toekomstige bewoners op de bouwplaats. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene en wethouder Cramwinckel zijn daarbij aanwezig.

Het project bestaat uit villawoningen en een complex met luxe appartementen. Roosenhorst hoort bij de Duivenvoordecorridor, het buitengebied van Voorschoten en Leidschendam. Voor het bouwplan is een omgevingsvergunning verleend aan Vink Bouw uit Nieuwkoop. Een groot deel van de woningen is al verkocht. De woningen worden opgeleverd volgens het principe ‘nul op de meter’. Dat wil zeggen dat ze net zoveel energie opwekken als verbruiken.

Voor de ontsluiting van de nieuwbouwwijk heeft de aannemer eerder een nieuwe weg aangelegd. Deze zijweg van de Veurseweg is al in gebruik door het bouwverkeer. De historische schoorsteentoren is cultureel erfgoed en blijft intact. De schoorsteen wordt straks opgenomen in de Bosrand, de Boomgaard, Het Lint en het Landhuis, zoals de woningtypes zijn genoemd.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×