(Foto: Pexels).

Onderzoeksgegevens gemanipuleerd door docent Universiteit Leiden

Een voormalig universitair docent van de Universiteit Leiden heeft bloed laten afnemen bij proefpersonen zonder de toestemming die hiervoor nodig is. Ook manipuleerde ze onderzoeksgegevens, zo maakte de universiteit vrijdag bekend. Ze heeft daarmee de wetenschappelijke integriteit geschonden. Dat schrijft mediapartner Omroep West.

De docent diende subsidieaanvragen in met gemanipuleerde onderzoeksgegevens. Ook nam ze in een onderzoek auteurs op die helemaal geen bijdrage hadden geleverd. ‘Vastgesteld is dat de betrokken onderzoeker in het wetenschappelijk werk ook herhaaldelijk onderzoeksresultaten selectief heeft weggelaten (datamanipulatie) en dit niet heeft gemeld of beargumenteerd’, aldus de Universiteit Leiden. De gepubliceerde wetenschappelijke artikelen van de onderzoeker worden ingetrokken. Ook stelt de universiteit een commissie samen om te kijken of de medewerker met nog meer onderzoeken heeft gesjoemeld.

De docent heeft voor de zomer zelf ontslag genomen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×