Koning Willem-Alexander op de fiets met de 95-jarige Johan Waanders uit Leiden. (Foto: PR.)

Koning Willem-Alexander fietst met 95-jarige Leidenaar tijdens werkbezoek aan Fietsmaatjes

Koning Willem-Alexander was gisteren op werkbezoek bij Fietsmaatjes Nederland in Warmond. Tijdens zijn werkbezoek kon de koning persoonlijk ervaren hoe het Oranje Fonds via Fietsmaatjes een bijdrage levert aan de sociale cohesie in de maatschappij. Onder andere een 95-jarige Leidenaar kreeg hierbij de eer om samen met de koning een ritje te maken op een duofiets.

Initiatiefnemer Jan Burgemeijer kwam de koning ophalen op een elektrische duofiets. Na uitleg over de organisatie luisterde de koning naar de ervaringen van Fietsmaatjes koppels die aanwezig waren. De koning zat aan de bestuurderskant van de fiets en maakte met meerdere personen een ritje, waaronder met de 95-jarige Johan Waanders uit Leiden. Bij zijn vertrek gaf de koning aan dat het Fietsmaatjes project de moeite waard is om landelijk verspreid te worden.

Stichting Fietsmaatjes
In 2012 werd de eerste lokale stichting Fietsmaatjes opgericht in Warmond. Inmiddels breidt het aantal lokale organisaties zich uit, met dank aan de steun van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het aantal Fietsmaatjes organisaties is sinds het begin van het programma gegroeid naar achttien. Vrijwilligers maken het mogelijk dat ruim 1.200 gasten regelmatig kunnen fietsen. In Leiden en omliggende plaatsen zijn meerdere Fietsmaatjes locaties te vinden. Zo is de organisatie actief in onder andere Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest, Noordwijk en Voorhout.

Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×