(Foto's: J.P. Kranenburg).

Jubileumeditie Leiderdorpse Sportverkiezing met een lach en een traan

De 25e editie van de Leiderdorpse Sportverkiezing stond vrijdagavond in het teken van spektakel en heel veel winnaars, maar ook werd er stilgestaan bij het overlijden van juryvoorzitter en oprichter van Sportpromotie Leiderdorp Jan Vos. In het Zalencomplex A4 werden maar liefst negen prijzen uitgereikt, waaronder de nieuwe ‘Star Award’.


Kijk hier de volledige uitreiking terug. 

De avond werd geopend met een welkom door Gert van ’t Hof, sportverslaggever bij de NOS, waarna Marchingband Tamarco het podium betrad en een strakke show neerzette. Vervolgens nam jurylid Bionda van Overloop het woord en werd er stilgestaan bij het overlijden van Jan Vos op 76-jarige leeftijd eerder die week. Voorzitter Henk Morsch van Stichting Sportpromotie Leiderdorp: “Er werden mooie woorden gesproken en we zijn ook een moment stil geweest. Jan had er zo graag bij willen zijn, al was het in zijn bed. Het was te laat, het kon niet meer. Maar het moest gewoon doorgaan met veel spektakel. Dat wilde Jan en dat heeft hij ook gezegd.”


Reanne van Kleef in gesprek met voorzitter Henk Morsch van Stichting Sportpromotie Leiderdorp over de 25e editie van het sportgala, Jan Vos en de organisatie.

Zoals ieder jaar werd het bekend maken van de winnaars in de verschillende categorieën afgewisseld door optredens van lokale acts. Memorabel dit jaar waren het optreden van Flowarts Lichtshow en de lezing van Ronald Nuis, de vader van schaatser Kjeld, over de weg van een talentvol kind naar een wereldtopper.

De winnaars
Sportman van het Jaar: Calvin van Stenus (badminton)
Sportvrouw van het Jaar: Fleur Jaspers (roeien)
Sportteam van het Jaar: Rijnland Team A (kanopolo)
Sportvrijwilliger van het Jaar: Ben Bemelmans (Leython, volleybal)
Sportvereniging van het Jaar: LSC Alecto (hockey)
Talenten Jongens van het Jaar: Jan van ‘t Land (Hockey)
Talenten Meisjes van het Jaar: Kim Schrama (Basketbal)


Interviews met de Sportman, Sportvrouw en Sportvereniging van het Jaar.

Nieuwe prijzen
Dit jaar waren er twee nieuwe prijzen in het leven geroepen. De Star Award ging naar Angel Daleman. Zij blinkt al jaren bij de talenten uit in het inlineskaten, langebaanschaatsen en shorttrack en is volgens de jury van een buitencategorie. Naar verwachting gaat zij zich de komende jaren ook mengen in de strijd om de titel Sportvrouw van het Jaar. Daarnaast was er een eervolle vermelding voor schaatser Stan Springer, omdat hij al vier jaar is genomineerd voor Talent Jongens van het Jaar. Hij ging er echter nog nooit met de prijs vandoor.

Oproep Sportpromotie Leiderdorp
De Leiderdorpse Sportverkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL). Een aantal bestuursleden denkt erover om een stapje terug te doen en roept daarom Leiderdorpers met een sporthart op om in het bestuur te gaan of te helpen bij evenementen. Naast het sportgala is SSPL ook betrokken bij evenementen als de Midzomerloop, de Leiden Marathon en de Joop Zoetemelk Classic.

Advertentie

Leiderdorp Sport Angel Daleman Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×