( Foto's: Emile van Aelst )

Christa Kerdijk wint finale Leids Festival van het Levenslied

De 12e editie van het Leids Festival van het Levenslied werd zaterdagavond na een mooie en goede finale gewonnen door de Sassenheimse Christa Kerdijk. Volgens de jury maakte vooral haar uithaal bij het nummer Mexico grote indruk. De publieksprijs, die werd gemeten met een decibellenmeter, ging naar de jongste deelnemer de 18 jarige Kiki Blokx uit Breda.

Kiki Blokx en Christa Kerdijk genoten van hun succes

Het was het slot van een avond met een lach en een traan en hoog meezinggehalte. Het publiek werd eerst opgewarmd met een miniconcert door Marco den Hollander. Hierna mochten de finalisten; Schering en Inslag, Leendert Oostveen, Patricia Danckaart, Barry van Straten, Schuurink, Maarten de Kruiff, Danny Zuijderwijk, Kiki Blokx, Christa Kerdijk, John van Tongeren en R&B laten horen wat ze het publiek te bieden hadden. Halverwege de avond werd er ook stil gestaan bij het in september plotselinge overlijden van Willem Beij. Willem was als neef van de Zangeres Zonder Naam en zoon van haar broer zanger Jerry Beij, altijd bezig het uitdragen van hun nummers.

Voor de juryleden Yvonne van Delft, Mirjam Flik, Elmar Bus en Ser Ozdemir was het een zware taak de keuze te maken tussen de nummers afwisselend met een lach en een traan. De organisatie kijkt terug op een geslaagd festival als slot van het jaar waarin de 100e geboortedag van de in Leiden geboren Zangeres Zonder Naam herdacht en gevierd werd.

 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×