(Foto: Reanne van Kleef).

Partij voor de dieren: "Bladblazers in de ban!"

“Bladblazers zijn stom.” Die conclusie trok Arjen Lubach deze week in zijn programma Zondag met Lubach en de fractie van de Leidse Partij voor de Dieren sluit zich daar van harte bij aan. “Ze zijn ook stom,” zegt fractievoorzitter Martine van Schaik die het college heeft gevraagd om het gebruik van bladblazers door de gemeente te staken.

“Bladblazers kunnen, afhankelijk van het type, giftige en kankerverwekkende stoffen uitstoten, ze veroorzaken gehoorschade en bovendien is het verwijderen van afgevallen bladeren onwenselijk omdat deze bladeren belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Ze bieden kleine zoogdieren zoals egels, maar ook insecten bescherming tegen de vorst. Ook brengen afgevallen bladeren voedingsstoffen in de bodem.”

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×