Ook de losloopgebieden zijn duidelijker geworden. (Foto: Chris de Waard).

Twee poepzakjes per hond zorgt voor minder overlast

Inwoners van Leiden ervaren minder overlast door hondenpoep. Dat blijkt uit de evaluatie van het hondenbeleid van de gemeente Leiden. Eén van de belangrijke wijzigingen in dat hondenbeleid uit 2017, is dat mensen tijdens het uitlaten van de hond verplicht werden om minstens twee zakjes bij zich te dragen om de uitwerpselen op te ruimen. De zogenaamde ‘Depodogs’, zakjes en bakken speciaal bedoeld voor de hondenpoep, verdwenen met de maatregel uit het Leidse straatbeeld.


Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Ashley North over de evaluatie en actualisatie van het Leidse hondenbeleid.

Wethouder Ashley North over de uitkomst van de evaluatie: “Het aantal klachten neemt af, de overlast neemt af en het is beter te handhaven. Dus dat is positief. Hondenpoep en hondenoverlast is echter wel een grote ergernis voor veel Leidenaren, dus het blijft iets om op te letten ”

Duidelijke losloopgebieden
Een andere maatregel was het plaatsen van duidelijke borden bij de losloopgebieden. In overleg met hondenbezitters en omwonenden wordt voorgesteld een aantal losloopgebieden aan te passen. Het gaat dan om het verleggen van de gebieden zodat de ligging logischer wordt.

De gebieden die in het voorstel worden ingetrokken zijn:

  • Huigpark tussen Tweelingstraat en Huigplaats
  • Een gedeelte van ‘Nickeriepad langs de Zijl in de Kooi’
  • Een gedeelte van ‘park Kweeklust’
  • Een gedeelte van ‘Merenwijkpark ten zuiden van Broekweg’
  • Veerpolderpad

Deze gebieden worden vervolgens voorgesteld als nieuw aan te wijzen losloopgebied:

  • Huigpark tussen Huigplaats en Huigstraat
  • Een gedeelte van Polderpad in Polderpark Cronesteyn
  • Maredijksepolderpad
  • Een gedeelte van Tuin van Noord, ten noorden van Gymnasiumpad
  • ’t Joppepad (Veerpolderpad)
Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×