Sporting Trigon mag zaterdag aan de bak tegen koploper in zaalcompetitie korfbal. (Foto: Sporting Trigon).

Sporting Trigon hoopt zich met nieuwe trainer te handhaven in de zaalcompetitie

Het eerste korfbalteam van de Leidse vereniging Sporting Trigon is onder leiding van de nieuwe trainer Niek Duitscher goed begonnen met een overwinning tegen VEO uit Voorburg. Vorige week liet de schotklok in de Vijf Meihal het afweten en werd de wedstrijd gestaakt, maar komende zaterdag wordt alles op alles gezet om de koploper te verschalken.

Niek Duitscher maakte anderhalf jaar geleden nog deel uit van het eerste team van Sporting Trigon, maar een serie aan blessures noopte hem tot stoppen. Toen de samenwerking met trainer/coach John van Duuren niet meer goed verliep, kwam Duitscher in beeld zijn opvolger. “Het is wel even wennen om trainer te worden van een team waarvan jezelf deel hebt uitgemaakt,” vertelt Duitscher in de uitzending van Sport071. “Er spelen over vrienden en een huisgenoot van mij in het team. Maar ik wilde het toch graag doen. Ik weet dat er nadelen zijn, maar ik zie het als een voordeel dat ik iedereen al goed ken, ik denk wel dat ik er een goed team van kan maken.”

Spelers Marc Meulenbeld en Mandy Bekooy zijn vol lof over hun nieuwe trainer. “Niek is gewoon heel goed, hij wil altijd winnen”, zegt Meulenbeld. “Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit en dat kan hij ook erg goed overbrengen op de ploeg. Hij kan echt een eenheid van ons maken.” Bekooy kan het alleen maar beamen. “Ik heb nog met Niek gespeeld in het eerste voordat hij stopte. Ik vind het prettig met Niek te sparren buiten het veld. Hij luistert ook echt naar me.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Niek Duitscher (nieuwe trainer) en de speler Marc Meulenbeld en Mandy Bekooy.

Zaterdag 7 december speelt Sporting Trigon tegen de koploper van de zaalcompetitie Swift uit Middelburg. Wedstrijd begint om 15.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website van LKV Sporting Trigon.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×