Rolstoelrugby is één van de initiatieven die een subsidie toegekend krijgt(Foto: Gerry van Bakel).

Rolstoelrugby, curling en walking football krijgen subsidie vanuit regeling Sportstimulering

De vijfde ronde van de subsidieregeling Sportstimulering heeft drie nieuwe initiatieven opgeleverd om Leidenaren meer te laten bewegen. Vanmiddag nam Paul Dirkse, wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën, het rapport van de adviescommissie in ontvangst.
DIOK heeft een aanvraag ingediend voor rolstoelrugby. Met subsidie vanuit de regeling Sportstimulering kunnen zij rolstoelen aanschaffen en het team uitbreiden. Schaatshal Leiden wil curling introduceren. Curling is geschikt voor een brede doelgroep. Met de subsidie wordt materiaal aangeschaft en personeel opgeleid. De voetbalverenigingen DoCoS, Lugdunum, Roodenburg, Sporting Leiden en UVS hebben de handen ineen geslagen en willen walking football mogelijk maken en een competitie opzetten.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Lodewijk Kallenberg en Tim van der Meer van de adviescommissie Sportstimulering en wethouder Paul Dirkse.
Volgende ronde meteen van start
Met het toekennen van de subsidies in deze ronde geeft de gemeente meteen het startsignaal voor de volgende ronde. Iedereen met een goed idee om sport in Leiden te stimuleren, kan tot 1 april 2020 een plan indienen. Op www.leiden.nl/sportstimulering staat meer informatie over de regeling en de voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen.
Stimuleren van sport en bewegen
Leiden wil dat meer mensen gaan bewegen en sporten. Om dat voor elkaar te krijgen, is in 2017 de subsidieregeling Sportstimulering in het leven geroepen. Die regeling liep vorig jaar af. In juli dit jaar is door de gemeenteraad de aangepaste regeling Sportstimulering voor 2019 tot en met 2023 vastgesteld.
Ook de komende vijf jaar kunnen verenigingen, bedrijven en inwoners subsidie aanvragen als zij een goed idee hebben om Leidenaren meer te laten sporten en bewegen. Elk jaar vindt er één ronde plaats, waarin 50.000 euro te verdelen is. Voor de rondes in 2020 tot en met 2023 is de deadline 1 april.
Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×