Coca-Cola kersttruck bezoekt Leiden

81

De bekende Coca-Cola kersttruck komt naar Leiden. Sinds enkele jaren maakt deze kersttruck een tour door Nederland en dit jaar stopt de bus ook in de Sleutelstad. Dat wordt dit jaar bovendien gekoppeld aan een nieuwe boodschap: zet de verschillen opzij en ga samen aan tafel om het bijzondere moment van verbondenheid met elkaar te delen. Op dinsdag 17 december is de kersttruck te vinden op de Nieuwe Rijn.

Door het Rode Kruis te steunen, moedigt Coca-Cola de boodschap aan. Bezoekers van de kersttruck kunnen kerstsokken of cadeaupapier halen. In ruil daarvoor dienen zij een donatie te geven aan het Rode Kruis. Tijdens het bezoek zorgen vrijwilligers van de Welcome App voor zelfgemaakte hapjes.

 

 

 

 

 

 

 


‘What we share is stronger’

De kerstcampagne van Coca-Cola staat dit jaar in het teken van het motto ‘What we share is stronger’. Het gaat erom dat verbondenheid sterker is dan verdeeldheid. Coca-Cola nodigt met deze campagne wereldwijd mensen uit om het goede in anderen te zien. De focus ligt op gelijkenissen; verschillen en vooroordelen dienen opzij gezet te worden.

Samenwerkingen Coca-Cola
Al ruim honderd jaar zijn Coca-Cola en het Rode Kruis met elkaar verbonden. De opbrengsten voor het Rode Kruis gaan rechtstreeks naar hulpactiviteiten om mensen in nood te redden. Ook werkt Coca-Cola samen met Welcome App. Deze app is bedoeld om nieuwkomers zich sneller thuis te laten voelen in Nederland. Dit wordt gedaan door de nieuwkomers te verbinden met lokale organisaties.Β 

Praktische informatie
Op dinsdag 17 december is de kersttruck te vinden op de Nieuwe Rijn in Leiden. Naast Leiden stopt de kersttruck ook in Den Haag. In Den Haag is de kersttruck te bezoeken op vrijdag 20 december, bij de Bijenkorf.

Delen

81 reacties

 1. Haha coca cola uit een truck in een eco glas! Wat zijn we toch groen in Leiden met een kerstmarkt waar men vooral gebraden worsten verkoopt.

  • Omdat coca cola het rode kruis steunt door de vrijwillige bijdragen van de verkoop van kerstsokken, is het rode kruis corrupt….?!?!
   Dat is wel een hele kromme redenering zeg.

 2. De gifdrankwagen doet dus ook Leiden aan. Waar een stadje wel niet trots op kan zijn.
  “Al ruim honderd jaar zijn Coca-Cola en het Rode Kruis met elkaar verbonden”?
  Blijkbaar is het Rode Kruis al lang geleden ontaard in een corrupte bende. Dat is zeer betreurenswaardig.

  • Rode kruis corrupt omdat cocacola de vrijwillihe bijdragen van verkoop van sokken aan deze organisatie schenkt. Dat is wel een hele kromme redenering.

  • Coca Cola is welhaast de meest ongezonde frisdrank die er bestaat met een Ph-waarde van 2.7, dus een hele hoge zuurgraad die ertoe leidt dat het letterlijk je tandglazuur weg etst. Met als direct gevolg cariΓ«s of tanderosie. Daarnaast kan veelvuldig gebruik bijdragen aan de ontwikkeling van diabetes op latere leeftijd. Het zou voorts slecht zijn voor de botten van vrouwen. Daar moet je je als Rode Kruis niet aan willen verbinden, hetzelfde als dat Marlboro het Longfonds zou sponsoren. De KNMT liet al jaren geleden een wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar het effect van cola op het gebit. Maar zoals altijd bij machtige multinationals zoals deze mochten de onderzoeksresultaten niet naar buiten worden gebracht, omdat er door de frisdrankenfabrikant gedreigd werd met hoge juridische schadeclaims. Tot slot is de vercommercialisering en het huidige uiterlijk van de kerstman uitvloeisel van een reclamecampagne opgezet door Coca Cola in 1931. Voorheen zag de kerstman er namelijk heel anders uit, het was een folkloristisch figuur terug te leiden op de Nederlandse traditie van Sinterklaas en ooit meegenomen naar Amerika door kolonisten uit onze windstreken. Zo genoeg gezeikt?(!)

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline