De winnaars van de Leidse sportprijzen 2018, toen nog in de Aalmarktzaal. (Foto: Sleutelstad / Emile van Aelst).

Nieuwe jury en nieuwe locatie voor Leidse Sportprijzen

De Leidse sportprijzen worden in een nieuw jasje gestoken: naast een nieuwe jurysamenstelling, vindt de uitreiking op 7 februari plaats in Gebr. de Nobel. De afgelopen jaren gebeurde dat in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden. De categorieën blijven wel hetzelfde, ook dit jaar worden de prijzen aan de Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Aangepaste Sporter en Sportcoach uitgereikt. Sporters en coaches nomineren kan via de website van de LSF.


Voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sportfederatie over de Leidse Sportprijzen 2019. 

“We vinden de uitreiking een feestje en dat moeten we ook met enig cachet doen”, zegt voorzitter Rolf Marselis van de organiserende Leidse Sportfederatie. “We waren heel tevreden over de Aalmarktzaal, behalve dat de prijs hoog was en teveel van het budget daaraan op ging. De uitreiking is heel lang in kantines geweest en daar moeten we gewoon niet naar terug. Voor dit jaar hebben we Gebr. de Nobel gevonden, waar een deel zitgelegenheid en een deel staand is. We zijn heel benieuwd hoe het er hier uit gaat zien.”

Nieuwe jurysamenstelling
De jury bestond voorheen uit een oud-sporter, een oud-coach en een sportjournalist van het Leidsch Dagblad. Daar wordt nu vanaf geweken door een vijfkoppige jury samen te stellen. Marselis: “We hebben geëvalueerd en gekeken hoe we sporters meer kunnen betrekken bij de keuzes. Er is een nieuw initiatief, de Leidse sportambassadeurs van oud-sporters. Daar komen er drie van in en die gaan om de twee jaar wisselen. Ook willen we de Stichting Topsport Leiden betrekken. Daarnaast hebben we een nieuw iemand uit de pers. De accenten worden bij het Leidsch Dagblad tegenwoordig iets anders gelegd en we willen iemand uit de lokale pers die de sport in Leiden op de voet volgt.”

De jury van de Leidse Sportprijzen 2019:

  • Gerard van den Berg – sportambassadeur (Taekwondo)
  • Jeroen Straathof – sportambassadeur (schaatsen, wielrennen)
  • Tjeerd Scheffer – topsportcoördinator Topsport Leiden
  • Reanne van Kleef – sportjournalist Sleutelstad
  • Sportambassadeur (naam nog niet bekend)
Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×