Het gaat hard met de leegverkoop van Hudson’s Bay

22

Wie nog zijn of haar slag wil slaan bij warenhuis Hudson’s Bay heeft daarvoor nog maar een paar weken de tijd. De opvolger van V&D sluit over drie weken voorgoed de deuren aan de Aalmarkt en Breestraat en de ‘closing sale’ gaat hard. De derde verdieping is inmiddels leeg en afgesloten voor het winkelend publiek dat het warenhuis sinds de opheffingsuitverkoop wel massaal weet te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook La Place dicht
Op de bovenste verdieping valt op 31 december ook het doek voor restaurant La Place dat eerder ook al de dupe werd van de teloorgang van V&D. De restaurants werden toen gekocht door supermarktketen Jumbo die vervolgens ruimte huurde van Hudson’s Bay Company. In Leiden heeft La Place straks nog wel een afhaalbalie in de stationshal op Leiden Centraal. Bezoekers van het restaurant worden verwezen naar de vestiging in Leiderdorp.

Delen

22 reacties

 1. Johan Pots

  De jaren dat Hudson in Leiden zit vind iedereen Hudson maar niks en nu lopen ze de deur plat voor de koopjes. Zelfde als met V&D, tijdens de opheffing kon je over de koppen lopen zo druk. Zolang Hudson in Leiden zit ben ik drie keer binnen geweest, en nu loop ik ook niet binnen. Mijn winkel is het niet en mis V&D nog steeds.

  • Paula Braxhoven

   Johan Pots Misschien vonden de mensen hudson niks omdat het te duur is. Niks raars aan toch dat als er nu mega uitverkoop is er wel mensen op af komen!?
   Ik ben iig erg blij met mijn nieuwe schoenen voor een hele leuke prijs.
   Schoenen die ik anders nooit had kunnen betalen 😉
   Ik loop er van de week nog even een keer naar binnen hoor!

  • Lijkenpikkers?
   Is dat niet een beetje te gedramatiseerd?
   Er is niks mis met het feit dat mensen veel te dure kleding met korting koopt! De directie van Hudson verdient hier nog ruim aan!

  • Nee, men kan nu spullen voor normale prijzen kopen en met de opbrengst daarvan kan het personeel ook deze kerst hun salaris nog ontvangen,
   Daarom: bedankt alle klanten die nu (wel) wat gekocht hebben, namens het personeel.

  • Primark erin? Kleding kopen dat na twee keer dragen uit elkaar valt omdat het gemaskt is door kinderen voor een dubbeltje per uur?

   • Primark kleding komt inderdaad voor een groot deel uit China. Ze hebben contracten met zo’n 900 fabrieken, waar ook voor andere winkelketens kleding wordt gemaakt.
    Als je je een beetje had ingelezen wist je dat Primark samen met andere winkelketen veel doet aan het naleven van goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken. Dat zal ongetwijfeld niet 100% waterdicht zijn, maar dat is bij geen enkel (kleding)merk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline