Hert Lakenplein wordt Lakenpark. (Impressie uit 2016).

Zangeres Zonder Naam krijgt eigen bank op Kaarsenmakersplein

Na de zomer van 2020 start de gemeente Leiden met de herinrichting van het Lakenplein. Het voormalige parkeerterrein wordt getransformeerd tot Lakenpark en gaat deel uitmaken van het Singelpark. De omgeving wordt een stuk groener dan tot nu toe en een wandelpad leidt in de toekomst via de Kaarsenmakersstraat naar de nieuw aan te leggen Hapynionbrug over de Nieuwe Rijn die uitkomt op het Veerplein.

Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Ashley North over de herinrichting van het Lakenplein en omgeving.

Bank Zonder Naam
Op het Kaarsemakersplein wordt een bijzondere bank geplaatst: de Bank Zonder Naam. Vlak bij het geboortehuis van Mary Bey. De Zangeres Zonder Naam werd in 1919 even verderop geboren in de Weversstraat. die straat is in 1959 opgeheven. De plek achter de Meelfabriek heet tegenwoordig Looiersplein.

De bank wordt een eerbetoon aan de Zangeres Zonder Naam en er worden liedjesteksten op aangebracht.

42 bomen gekapt
In het Lakenpark kom nieuwe bloeiende bomen, heesters en vaste planten. Er worden 42 bestaande bomen omgezaagd. Die verkeren volgens wethouder Ashley North in slechte staan. Er worden zestig bomen teruggeplant. Over de kap is overleg geweest met de Bomenbond Rijnland. Het Lakenpark moet een belangrijke functie voor de buurt krijgen als plek om te wandelen, te sporten en te spelen. In het naastgelegen Katoenpark wordt de bestaande speeltuin vervangen door een nieuwe natuurlijke speeltuin met een speelvijver en veel natuurlijke speelmogelijkheden.

 

Leiden Politiek lakenpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×