(Foto: Chris de Waard).

Tijdelijke woningen Sumatrastraat naar Burgemeesters- en Professorenwijk

De zestien tijdelijk woningen voor speciale doelgroepen waaronder ex-daklozen worden binnen enkele maanden verplaatst naar het grasveldje tussen de Verdamstraat en de Burggravenlaan in de Leidse Burgemeesters- en Professorenwijk.  Ze worden in april 2020 verhuisd en blijven er minimaal tien jaar staan.

Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Marleen Damen over de verplaatsing van de tijdelijke woningen naar de Professorenwijk.

De woonunits zijn van corporatie Ons Doel en worden bewoond door twaalf bewoners van stichting De Binnenvest en vier reguliere bewoners. De woonunits moeten komend voorjaar weg van de Sumatrastraat, waar ze voor drie jaar waren geplaatst. Ons Doel gaat op die locatie 82 sociale huurwoningen bouwen.

Bewonersavond
Maandag organiseert de gemeente een informatieavond voor omwonenden. Daar wordt de buurt bijgepraat over het locatiebesluit dat het college heeft genomen. Dat is niet vooraf met de wijk besproken. “Soms moet je wijkoverstijgende besluiten nemen”, verklaart wethouder Damen die werkwijze.

Een derde van het terrein is nodig om de woningen neer te zetten.

Eerder zouden de woningen op een grasveldje tussen een flat aan de Valeriusstraat en de Vijf Meilaan komen. na massaal protest van de buurt werd dat besluit teruggedraaid en begon een nieuwe zoektocht. Daarbij gaf de gemeenteraad het college de opdracht mee om bij voorkeur een plek te zoeken in een ‘sociaal sterke wijk’. Dat is nu dus gelukt.

Leiden Maatschappij Politiek valeriusstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×