Kerstbomenasiel bij Vrij Groen gaat weer open

Kerstboomeigenaren, die afgelopen januari hun boom voor de jaarlijkse overblijf bij diversiteitstuin Vrij Groen brachten, halen in deze weken voor kerst hun boom weer op. Voor mensen van wie de boom overleden is, staan in december voldoende weesbomen klaar. Vanaf zaterdag 4 januari kunnen weer nieuwe kerstbomen met kluit gebracht worden bij het kerstbomenasiel, aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Vrijwilligers verzorgen de bomen tot de volgende kerst.

Robbert Beurse in gesprek met Anne Marie van Dam van het kerstbomenasiel.

Een goede boom voor het kerstbomenasiel? Daarvoor heeft Vrij Groen de volgende tips: Koop een verse boom met een grote, zware wortelkluit, géén Nordmann spar. Laat de boom op een koele plek acclimatiseren als hij naar binnen gaat, en weer als hij na de kerst naar buiten gaat. Zet binnen de kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. Geef ruim water.

Op zaterdag 4 januari 2020 gaat het kerstbomenasiel voor de tiende keer open voor nieuwe bomen. Ook dit jaar kunnen de bomen terecht bij Kunstweide Ommenabij aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Bij goed weer is het Vrij Groen kerstbomenasiel tot zaterdag 18 januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open, van 13.30 tot 16.00 uur.

Duurzaamheid Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×