(Foto's: J.P. Kranenburg).

Burgemeester Lenferink ontvangt eerste exemplaar 'Gereformeerden aan de Nieuwe Rijn'

Het eerste exemplaar van het boek ‘Gereformeerden aan de Nieuwe Rijn’ is gisteren door de schrijver ir. Rinus Houtman tijdens een presentatie in Leiderdorp overhandigd aan de Leidse burgemeester Lenferink. In gebouw Irene van de Gereformeerde Gemeente Leiderdorp werd voorafgaand aan de overhandiging door Houtman een lezing gegeven over het thema van het boek: de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeente van Leiden, nu Leiderdorp.

Het eerste deel van het boek vertelt de kerkgeschiedenis in Leiden vanaf de middeleeuwen tot de Verlichting. Gevolgd door een beschrijving van de Afscheiding in Leiden en het ontstaan van de Gereformeerde Gemeente onder het Kruis. Het derde deel van het boek vertelt over de ontwikkelingen van de gemeenschap vanaf 1900. Het boek staat vol met anekdotes van bijzondere momenten en personen en het boek is geïllustreerd met ongeveer 300 foto’s.

Tot 1988 was de gemeenschap gevestigd in een kerkgebouw aan de Nieuwe Rijn in het centrum van Leiden. Naast het vroegere ‘Veerhuis’ zijn alleen nog de groene toegangsdeuren zichtbaar die herinneren aan het kerkgebouw.  Sinds 1988 ‘kerkt’ de gemeenschap in kerkgebouw Irene, van oorsprong de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstaat in Leiderdorp.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×