Burgemeester Liesbeth Bloemen gaat in oktober 2020 met pensioen. (Foto: gemeente Zoeterwoude).

Zoeterwoudse burgemeester Bloemen volgend jaar met pensioen

De Zoeterwoudse burgemeester Liesbeth Bloemen heeft vandaag aangekondigd per 3 oktober 2020 met pensioen te gaan. Door haar pensionering nu aan te kondigen heeft de gemeenteraad voldoende tijd om opzoek te gaan naar een nieuwe burgemeester.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude over haar aangekondigde pensionering.

“Vandaag ben ik precies 15 jaar Burgemeester van Zoeterwoude. Voor mij een mooi moment om aan te kondigen dat ik per 3 oktober 2020 met pensioen ga. Het burgemeesterschap vervul ik elke dag met veel plezier. Het is een voorrecht om burgemeester van deze prachtige gemeente te zijn. Mijn pensioen geeft me de mogelijkheid om de verwaarloosde vriendschappen uit het verleden aan te halen en nog meer te reizen. Ook krijgen mijn hobby’s straks meer aandacht. Ik blijf hier wonen, want ik houd van de mensen hier en ik voel mij Zoeterwoudenaar. Zoeterwoude is mijn thuis.” aldus Bloemen.

Tijdens haar straks bijna 16 jaar burgemeesterschap heeft Liesbeth Bloemen zich ingezet voor een goed bestuur en ambtelijke organisatie. Hierbij staat het samen doen en aanspreekbaar zijn altijd centraal. Haar speciale aandacht ging uit naar: Jeugd, Volksgezondheid, Onderwijs, Afval, Juridische kwaliteit en Handhaving.

De Commissaris van de Koning gaat binnenkort in gesprek met de fractievoorzitters en stelt dan de vacature voor een nieuwe burgemeester open. De gemeenteraad stelt daarna een vertrouwenscommissie in. Deze commissie wordt nauw betrokken bij de sollicitatieprocedure en draagt de nieuwe burgemeester voor aan de gemeenteraad. De Koning benoemt de nieuwe burgemeester waarna de Commissaris van de Koning de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude beëdigt tijdens een openbare raadsvergadering.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude Bloemen met pensioen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×