( Foto's: Emile van Aelst )

Ook dit weer volop aandacht voor Paarse Vrijdag op het Vlietland College

Op het Vlietland College staan vrijheid van meningsuiting en gelijkheid hoog in het vaandel. Iedereen moet zich op school vrij en veilig voelen, mede daarom doet de school elk jaar uitgebreid mee aan Paarse Vrijdag. Op de 2e vrijdag van december dragen op honderden scholen in Nederland de leerlingen en onderwijzend personeel paarse kleding om hun solidariteit met LHBTI-ers te tonen. Vorig jaar onthulde wethouder Paul Dirkse de grondwet van het Vlietland College met daarop de voorwaarden en regels om in gelijk- en veiligheid je schooltijd op het Vlietland College door te brengen.Dit jaar werd er een gedicht onthuld, dat eerdaags prominent in de school komt te hangen. Wethouder Paul Dikse onthulde samen met leerling Teun van Velzen het gedicht. Teun is de zoon van Stadsdichter Marianne van Velzen. Onlangs vroeg hij zijn moeder of zij een gedicht voor Paarse Vrijdag wilde schrijven. Na de onthulling las Marianne van Velzen het gedicht voor.

Wethouder Paul Dirkse onthult met Teun van Velzen het gedicht Paarse vrijdag.

De hele week stond in het teken van respect en elkaar respectvol benaderen. Er waren gastlessen gegeven door politieagenten, medewerkers van de NS en ook Debbie Helaha, voorzitter COC Leiden, gaf enkele gastlessen. Als afsluiting kwamen op Paarse Vrijdag veel leerlingen paars gekleed of geschminkt naar school. In de pauzes waren er diverse gadgets te koop, een swingende disco en suikerspinnen. De klassen die het meest paars gekleed waren kregen uit handen van Dominee Ad Alblas en wethouder Paul Dirkse cupcakes en een taart als prijs. De prijzen gingen naar klas HA 3B en HA 1C.

 

 

Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×