De weer complete wethoudersploeg van Voorschoten. V.l.n.r. Paul de Bruijn, Marcel Cramwinckel en Monique Lamers. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Paul de Bruijn geïnstalleerd als wethouder in Voorschoten

VVD-raadslid Paul de Bruijn is donderdagavond aan het einde van de gemeenteraad benoemd tot wethouder in Voorschoten. Daarmee is het college na het vertrek van Nanning Mol weer compleet. “Ik begon de avond heel ontspannen, maar naarmate het moment dichterbij kwam, werd ik toch wel een beetje zenuwachtig”, zegt de kersverse wethouder Paul de Bruijn over het moment van instemming. Nadat hij de eed succesvol had afgelegd maakte hij een ereronde langs de voltallige raad die hem feliciteerde met zijn benoeming.

In september had niemand verwacht De Bruijn wethouder zou worden in Voorschoten. Het leek er op dat voormalig fractievoorzitter Sjoerd van den Dool de naar Laren vertrokken Nanning Mol zou gaan opvolgen. De benoeming van Van den Dool ging op het laatste moment niet door vanwege een integriteitskwestie. De vacature voor VVD-wethouder werd daardoor weer opengesteld en zo kon De Bruijn solliciteren naar het wethouderschap.

Eerder dan verwacht kan De Bruijn als wethouder aan de slag. Vanwege het opzegtermijn van zijn vorige baan zag het er naar uit dat hij pas in januari zou kunnen beginnen. Zijn voormalig werkgever toonde zich echter flexibel en dus was donderdagavond zijn benoeming al. “Ideaal en zo kan ik deze week al gebruiken om goed in te werken”, zegt De Bruijn. “Sterker nog, vrijdag zit ik al in een overleg met Leidse regiowethouders over de jeugdhulp. Ik word er gelijk in gegooid.”


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met nieuwe wethouder Paul de Bruijn

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×