Twee jaar geleden showden zwemmers speciale badkleding tijdens de Albert Spijker Memorial, kom op vrijdag 27 december weer kijken en het goede doel steunen. (Foto: Ines van Rijn).

ZVL-1886 gaat zwemmen voor 'Spieren voor Spieren' bij Albert Spijker Memorial

Je kan voor het volle pond gaan en echt die 100×100 zwemmen in zwembad De Zijl op vrijdag 27 december of een iets kortere afstand voor je rekening nemen. Het belangrijkste is dat je gaat zwemmen, en vooral veel sponsoren warm maakt voor je prestatie. Sinds 2013 wordt de 100×100 in Leiden georganiseerd en sinds 2017 draagt het zwemevenement de naam van Albert Spijker die in oktober 2016 overleed, maar zich jarenlang met hart en ziel had ingezet voor de zwemsport in Leiden en het waterpolo in het bijzonder.

Sterre Spijker, de dochter van Albert, koos in tegenstelling tot de rest van de familie voor hockey in plaats van waterpolo, maar aan de Albert Spijker Memorial doet ze graag mee. Dit jaar met de 100×75, wat toch de respectabele afstand van 7,5 kilometer zal opleveren. Deels om de herinnering aan haar vader levend te houden en deels om de stichting Spieren voor Spieren te steunen. Inschrijven kan nog altijd, maar je moet wel een beetje getraind zijn, aldus Sterre Spijker en Jeroen Fakkeldij die samen in Sport071 kwamen vertellen over de Albert Spijker Memorial. Maar aanmoedigen is ook leuk en wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers. “Als je al dat publiek hoort, kom je die laatste baantjes ook wel door”, zegt Spijker. En iedereen mag Sterre en de andere deelnemers sponsoren en zo ook Spieren voor Spieren steunen. Ga voor informatie en donatie naar de speciale Spieren voor Spierenpagina.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Sterre Spijker en Jeroen Fakkeldij over de Albert Spijker Memorial.

De Albert Spijker Memorial begint op vrijdag 27 december om 16.00 uur met jongste zwemmers, om 18.00 uur begint het echte werk en rond 19.30 uur gaan de 100×100-zwemmers het water in. Je hebt steeds twee minuten om 100 meter te zwemmen. Als je dat snel doet, heb je even adempauze en anders moet je bijna direct door zwemmen, want elke twee minuten zal starteer Jeroen Fakkeldij de zwemmers voor een nieuwe ronde het bad injagen. De echte kilometervreters doen natuurlijk de 100×100 en leggen in ruim drie uur tien kilometer af in het bad. Na afloop zijn er voor iedereen oliebollen, om al die verloren calorieën er weer aan te eten.

Leiden City Triathlon
Zwemvereniging ZVL-1886 heeft zich voor drie jaar verbonden aan de stichting Spieren voor Spieren die kinderen met een beperking de kans biedt om te gaan sporten. Dat betekent dat de komende jaren alle evenementen van ZVL-1886 geld gaan inzamelen voor dit goede doel. Zo ook de allereerste Leiden City Triathlon die op zondag 14 juni gehouden zal worden. Fakkeldij is de trekker van dit evenement dat eigenlijk een superkorte triathlon is met 350 meter zwemmen, 5,5 km fietsen en 1 km hardlopen. “We gaan ook kijken of we een versie kunnen doen voor kinderen met een beperking die steun krijgen van Spieren voor Spieren.” Binnenkort start de inschrijving voor de Leiden City Triathlon, er zijn in totaal 800 startbewijzen in vier verschillende categorieën.

Voor meer informatie over zwemvereniging ZVL-1886 kun je terecht op hun website ZVL-1886.nl. Inschrijven voor de Albert Spijker Memorial kan op deze pagina en als je direct wilt doneren, ga dan naar de Spieren voor Spieren-pagina.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×