(Foto: Marja van Tilburg).

Terugblik Leids topsportweekend: ZZ Leiden, ZVL-1886, DIOK en LSG

Wisselende resultaten voor de Leidse topsportploegen. Waar de rugbyers van DIOK met een knappe overwinning op koploper Hilversum lieten zien dat ze ook dit jaar voor het kampioenschap gaan, hebben de schakers van LSG IntelliMagic hun kans op prolongatie van de landstitel dit weekend verspeeld. De waterpolovrouwen blijven koploper in de Eredivisie, maar de mannen moeten na een nieuwe verliespartij toch achterom gaan kijken. De Leidse basketballers van ZZ Leiden deden goede zaken door aartsrivaal Den Bosch te verslaan.

Rugby: DIOK wint kraker van Hilversum

DIOK heeft zaterdag met 9-14 de absolute rugbykraker tegen RC Hilversum gewonnen. Nu DIOK achtereenvolgens mede titelkandidaten RC ’t Gooi en Hilversum heeft verslagen, gaan de Leidse rugbyers als lijstaanvoerder het nieuwe jaar in.

Lees meer.

Schaken: LSG verspeeld landstitel met nieuw verlies

LSG IntelliMagic verloor dit weekend met 4,5 – 5,5 van Appeldoorn en zakt daardoor verder weg op de ranglijst. Met alweer de derde verliespartij (van de in totaal negen wedstrijden), kan LSG de derde landstitel op rij daardoor uit het hoofd zetten.

Lees meer. 

Waterpolo: dames blijven koploper, heren blijven steken

Wat als een ‘appeltje-eitje’ wedstrijd leek te beginnen leverde de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo uiteindelijk meer moeite op dan de 0-4 voorsprong na het eerste kwart deed vermoeden. Tegenstander De Ham hield in Krommenie daarna gelijke tred en won zelfs het laatste kwart. De punten gingen echter toch mee in de bagage naar Leiden: 10-13. De ploeg van Jacob Spijker is daardoor nog steeds koploper in de eredivisie.

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo moeten na de nederlaag bij SVH in Rotterdam (15-12) zo langzamerhand achterom gaan kijken, want een plekje bij de eerste acht, die aan de play-offs gaan deelnemen, is niet zo zeker meer als die leek. Nederlagen tegen directe concurrenten doen extra pijn en dat is de Rotterdamse ploeg, die op dit moment tiende is, maar dus wat hoop kreeg op een plekje in het beslissende deel van de competitie.

Lees meer.

Basketball: revanche voor ZZ Leiden in klassieker

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag in Den Bosch en toch ook wel voor de grote nederlaag van afgelopen woensdag tegen Pinar Karsiyaka. De Leidse ploeg schoot uit de startblokken: 15-3 na vijf minuten. Na de pauze (44-30) kwam Heroes Den Bosch een paar keer gevaarlijk dichtbij, maar telkens stond een andere Leidse speler op. Uiteindelijk werd het 88-78 voor Zorg en Zekerheid Leiden.


Rolf Marselis in gesprek met spelers Marijn Ververs en Braxton Huggins (in het Engels) en coach Rolf Franke.

Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×