Science071: miljoenendonatie voor Leids kankeronderzoek

Vandaag in Science071: Dr. Maaike Vreeswijk en dr. Michiel van de Sande over de donaties van het KWF-fonds en hun onderzoeken. Redacteur Hidde praat ons bij over het laatste nieuws in de wondere wereld van de wetenschap. Ook wordt deze week een prangende vraag beantwoord, deze keer weet Mandy je alles te vertellen over Oud & nieuw. We hebben het in de eerste aflevering van ‘Studentenpraatjes’  over de surveillance cultuur en ten slotte hoor je de meeste interessante wetenschappelijke weetjes van deze week met Marijke. 

 

Gisteren werd bekend dat KWF Kankerbestrijding 3,8 miljoen investeert in Leids en Rotterdams onderzoek. Deze investering is onderdeel van de ruim 34 miljoen euro die wordt toegekend aan Nederlands kankeronderzoek. Redacteur Daan sprak met Maaike Vreeswijk en Michiel van de Sande, twee van de drie onderzoekers van het LUMC die de subsidie ontvangen, over hun onderzoek en het belang van donaties. 

 

Redacteur Hidde verzamelde deze week weer de meest spannende nieuwtjes op het gebied van wetenschap. Zo zijn de zijn de sterren Nachtwacht en Sterrenacht geboren en is een Siberische gletsjer in een mum van tijd in een verbazingwekkende snelstromende ijsrivier getransformeerd. Luister hierboven het laatste wetenschapsnieuws terug!

 

Natuurlijk beantwoordt een van onze redacteuren een vraag waar jij zo 1,2,3 geen antwoord op hebt. Deze keer beantwoordt redacteur Mandy jouw prangende huis-tuin en keuken-vragen, met deze week de vraag: waarom vieren we oud en nieuw? Luister hierboven waarom we om middernacht met een glaasje champagne proosten op het nieuwe jaar!

 

Redacteur Marijke heeft alle bijzondere wetenschappelijk weetjes verzameld over de mensheid. Er spelen zich veel dingen af waar je geen weet van hebt of je niet bewust van bent. Er zijn daarom ook leuke weetjes over het menselijk lichaam, ons bestaan en de capaciteiten van de mens te vinden en die kun je hierboven nogmaals horen!

 

Deze week in de eerste aflevering van Studentenpraatjes, discussieerden redacteurs Paul, Daan, Hidde en Mandy over het puntensysteem in China en de surveillancecultuur die daardoor veroorzaakt wordt. Maar is deze surveillance cultuur niet ook al ingeburgerd in onze westerse maatschappij? De redacteurs praten over hun eigen sociale media gebruik en hun ideeën hierover. 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×