Vrijwilligers bij de Voedelbank helpen een klant in hun winkel. (Foto: Gerry van Bakel).

Economie-studenten Hogeschool Leiden halen geld op voor Voedselbank Leiden

Zes studenten commerciële economie gaan de uitdaging aan om voor eind januari 5000 euro op te halen voor de Voedselbank Leiden. Het is onderdeel van hun lesprogramma, maar inmiddels zit dit goede doel wel in hun hart. Rick Dijkhuizen neemt genoegen met een krappe voldoende voor het vak als ze maar wel dat geldbedrag binnen harken. “Ik heb thuis nooit meegemaakt dat er niet genoeg te eten was.”

Rick en zijn medestudenten moeten voor het vak ‘Sales’ een goed doel ‘verkopen’ en zoveel mogelijk mensen verleiden om geld te geven. Rick vertelt dat ze voor de Voedselbank Leiden kozen omdat het een lokaal goed doel is, ze zijn ook een kijkje gaan nemen in het pand aan de Willem Barentzstraat en waren onder de indruk van het winkelconcept van de Leidse Voedselbank. “Het idee is dat mensen zich dan wellicht minder schamen om naar de Voedselbank te gaan en ze zelf meer kunnen kiezen wat ze mee willen nemen.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Rick Dijkhuizen over de actie voor de Voedselbank Leiden.

De ophaalactie van de studenten verloopt al goed en dan hebben ze eigenlijk alleen een crowdfundingspagina opgezet bij WhyDonate en daarmee is tot nu toe al 1000 euro opgehaald. Dit weekend zijn ze ook de vinden op de kerstmarkt in Leiden, bij een van de ingangen kun je bloemen kopen en meedoen aan een hamertje-tik-spel. In het nieuwe jaar gaan ze 24 uur vasten om nog meer geld op te halen. “We hadden wel graag ergens een glazen huis neergezet, maar dat kregen we niet voor elkaar op zo’n korte termijn. Nu gaan we filmpjes maken en vloggen terwijl we op bezoek gaan bij onze sponsors en hopen we op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken en geld op te halen.”

Voedselbank Leiden
Direct houdbare voedingswaren doneren aan de Voedselbank Leiden kan natuurlijk ook. Kijk op www.voedselbankleiden.nl voor de mogelijkheden. De laatste uitdeeldag van 2019 is op maandag 23 december van 12.00 tot 16.00 uur. Daarna is de Voedselbank twee weken dicht. Op dinsdag 7 januari 2020 kan iedereen weer terecht.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×