Jules Deelder vorig jaar in Scheltema Leiden tijdens de eerste editie van de 'Derde met Deelder'. (Foto: Emile van Aelst).

Jules Deelder (75) na kort ziekbed overleden

De Rotterdamse dichter en nachtburgemeester Jules Deelder is vandaag overleden. Dat is zojuist bekend geworden. Hij overleed na een kort ziekbed op 75-jarige leeftijd. Hij vierde die verjaardag op 24 november nog uitgebreid met een optreden in een uitverkochte grote zaal van De Doelen in zijn woonplaats.

De familie van Deelder staat met een gedicht stil bij het overlijden:

Zijn gaan is
een komen
Zijn komen
een gaan
Hij houdt niet
van zitten
Hij blijft
liever staan
Zichzelf
en de wereld
een raadsel

(Uit: De Zwarte Jager – J.A. Deelder, 1973)

Derde van Deelder gaat niet door
Deelder zou eind volgende week in Leiden op de planken staan. De Leidse concertorganisator Eric van ’t Groenewoud pakte vorig jaar uit met de ‘Derde van Deelder’ in Scheltema. Op 27 december was de tweede editie gepland in de Qbus. “Met de laatste levende legende die we in Nederland hebben”, zo kondigde Van ’t Groenewoud de avond eerder deze week nog aan. “Die avond wordt zoals het er nu voorstaan geannuleerd”, laat Van ’t Groenewoud weten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×