(Foto's: Regio15).

Automobilist omgekomen bij zwaar ongeval op A4

Bij een zeer ernstig ongeval op de Rijksweg A4 bij de afslag Hoogmade is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk slachtoffer gevallen. Politie en brandweer werden omstreeks 03.30 uur gealarmeerd voor een melding over een voertuigbrand in de tunnel ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de auto, een zwarte Opel Astra, tegen de betonnen tunnelwand was gebotst en in lichterlaaie stond. De bestuurder, een man van 33 uit Rotterdam, is levend uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede persoon kon niet meer worden gered en is ter plaatse in het voertuig overleden. Het dodelijke slachtoffer was de bijrijder. Het voertuig is volledig door de brand volledig uitgebrand. De bestuurder is in het ziekenhuis aangehouden.

Hoe het ongeval heeft plaats gevonden is nog niet duidelijk. De politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen.

Rechercheurs in witte pakken hebben tot begin van de middag sporenonderzoek gedaan. De A4 bleef daardoor tussen Burgerveen en Hoogmade richting Den Haag tot 14.00 uur vanmiddag helemaal afgesloten.

Politie zoekt getuigen en beeldmateriaal
In het onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval is de politie dringend op zoek naar getuigen die rond 03.30 uur op de A4 ter hoogte van Rijpwetering (rechts), vanaf Amsterdam in de richting van Den Haag reden. Wie iets heeft gezien, wordt gevraagd zich te melden. Dat geldt ook voor automobilisten met een dashcam of die andere filmbeelden hebben die te maken kunnen hebben met dit ongeval. Het uploaden van eventuele beelden kan via dit meldformulier op politie.nl,

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×