(Foto's/video: Chris de Waard).

'Leidse bruggen' eerste thema ooit voor Peurbakkentocht

Als op vrijdagavond 26 juni 2020 de Peurbakken door het centrum van Leiden varen, is dat voor het eerst sinds het ontstaan van de tocht in 1986 dat er een thema aan is verbonden. En dat thema, de Leidse Bruggen, werd vanmiddag onthuld door Vriendengroep Nou En die met hun winterpeurbak naar het centrum van Leiden waren gekomen.

Leidse bruggen
“We hebben vaker nagedacht over een thema, maar het kwam er eigenlijk nooit van. en nu zijn we er op tijd bij”, zegt Nilles Raken van de Lakenfeesten-organisatie. Het stadsfestival greep nu de kerstvaart van de vrienden van Nou En aan om tijdig een thema wereldkundig te maken. “Dan hebben de deelnemers ruimschoots de tijd om daar op in te haken”, zegt Raken.

De organisatie hoopt dat de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en niet alleen met varende bruggen mee zullen gaan doen, maar ook inspelen op namen van bruggen, bruggen bouwen, een liedje over een brug of een brug slaan naar een heel ander onderwerp.

Cultuur Leiden peurbakkentocht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×