(Foto: Archief Sleutelstad).

Schaatsclubs zoeken snelste jeugdschaatser van Leiden

De schaatsclubs IJVL (langebaan) en IHCL (shorttrack) zoeken samen met stichting Sport in Beeld de snelste schaatsers van Leiden. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen aankomende vrijdag op de Drijvende IJsbaan in het centrum van Leiden tegen elkaar racen. Tijdens de clinic om 10.00 uur wordt een korte afstand uitgezet om de snelste schaatser te zoeken. Op de Drijvende ijsbaan zijn noren niet toegestaan. Handschoenen en muts zijn verplicht. Een helm is nog beter.

Het doel is om kinderen kennis laten maken met ‘snel schaatsen’ en hen zo de weg te laten vinden naar de trainingen van de ijsclubs in de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan. Deelnemers aan de ‘snelste schaatser’ maken kans op een toegangskaart voor de World Cup Shorttrack in Dordrecht op 16 februari 2020.

IJSTIJD-korting
Via het programma IJSTIJD van de schaatsbond KNSB hebben leerlingen van scholen in basis en voortgezet onderwijs in december 2019 een bezoek aan de Drijvende ijsbaan gebracht. Alle kinderen hebben een IJSTIJD-code ontvangen, die zij kunnen verzilveren op de website: https://ijstijd.schaatsen.nl/.  Voor 6,50 euro kunnen zij meedoen en daarna de hele dag blijven schaatsen. De code is voor de schoolschaatsers terug te vinden in de enveloppe die de kinderen na het schaatsen met school op de Drijvende ijsbaan hebben meegekregen. Ook kinderen zonder code kunnen meedoen. De kosten zijn dan 8,50 euro.

Alle kinderen kunnen gedurende kerstvakantie in de Leidse ijshal aan de Vondellaan deelnemen aan het “vakantieschaatsen”. Op 30 en 31 december en 2 en 3 januari tussen 09.00 en 10.00 uur kunnen kinderen van 6 tot en met 14 jaar deelnemen aan lessen gegeven door ervaren vrijwilligers. De kosten zijn per les 5,00 euro. Na de les mogen de kinderen blijven schaatsen tot 11.00 uur.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×