Tot nu toe één aanvraag voor vuurwerkvrij gebied in Oegstgeest

Net als vorig jaar kunnen inwoners van Oegstgeest aankomende jaarwisseling afspreken dat er geen vuurwerk wordt afgestoken in hun buurt. Wie die afspraak ook doorgeeft aan de gemeente krijgt posters en borden om de zone duidelijk kenbaar te maken. Tot nu toe is er één aanvraag binnengekomen, laat burgemeester Emile Jaensch desgevraagd weten. “Maar vaak melden initiatieven zich pas een aantal dagen van te voren aan.”

Vorig jaar werd voor het eerst geëxperimenteerd met vrijwillig vuurwerkvrije zones, wat uiteindelijk twee aanvragen opleverde. “Maar de initiatieven worden ook niet altijd aan ons doorgegeven”, zegt Jaensch, die vindt dat dat ook niet het enige doel van de proef is. “Doordat we vorig jaar zijn begonnen met deze proef, is het gesprek tussen inwoners van Oegstgeest ook op gang gekomen. Dat leidt ook wel eens tot een verschil van inzicht, maar legt dan verschillen bloot die er al zijn.” Welke straat of buurt zich al heeft gemeld bij de gemeente, wil de gemeente pas bekend maken na contact met de aanvrager van de vrijwillig vuurwerkvrije zone.


Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met burgemeester Emile Jaensch

Politie-inzet
Oegstgeest is volgens Jaensch goed voorbereid op de jaarwisseling als het om veiligheid en hulpverlening gaat. “We hebben een draaiboek waarin staat wat we die avond doen en er rijdt een politiewagen in het dorp.” Volgens de burgemeester is er voldoende politie beschikbaar en kan er desnoods assistentie worden verleend uit een ander deel van de regio. Jaensch kijkt al met al uit naar een gezellige jaarwisseling. “Ik heb er vertrouwen in dat inwoners zich feestelijk doch netjes gaan gedragen.”

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×