Kattencafé Sophie heeft een kattenvriendelijk interieur. (Foto: Chantal Vijlbrief).

Eerste kattencafé van Leiden opent zaterdag zijn deuren

Initiatiefneemster Chantal Vijlbrief startte eind 2018 een crowdfundingsactie om binnen 60 dagen 22.500 euro op te halen voor de startup van het eerste kattencafé van Leiden. Nadat dit gelukt was begon voor Vijlbrief de zoektocht naar een geschikt pand. Na maanden onderhandelen liet Vijlbrief in juli van dit jaar in een bericht aan Sleutelstad weten de huurovereenkomst van Haarlemmerstraat 141 te hebben getekend. Haar plan was toen om in november 2019 open te gaan. Doordat de voorbereidingen langer duurden dan verwacht is de startdatum van kattencafé Sophie bijna twee maanden opgeschoven.

Van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 december opent het kattencafé beperkt zijn deuren. De eerste dagen zal er vier uur per dag proefgedraaid worden met een beperkte menukaart. Na de officiële opening op vrijdag 3 januari worden de openingstijden en het menu verder uitgebreid.

Reserveren
Om de katten langzaam te laten wennen aan hun nieuwe ‘baan’ worden de gasten vooraf ingepland. Kattencafé Sophie is voorlopig dan ook alleen na reservering te bezoeken. De duur van een bezoek is maximaal 2 uur. Op de website van het café kan een plekje worden gereserveerd.


Chantal Vijlbrief vertelde eind 2018 over haar plannen in De Avond van Sleutelstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×