Initiator van het plan raadslid Sven Spaargaren bekijkt de nieuwe vlaggen. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Nationale en lokale vlag in raadszaal Oegstgeest

Aan de zijkant van de Oegstgeester raadzaal hangen sinds deze maand twee vlaggen. Het gaat om de Nederlandse en Oegstgeester vlag die samen de saamhorigheid in het dorp moeten uitstralen. Het idee komt van VVD-raadslid Sven Spaargaren, die begin september een krappe meerderheid haalde voor zijn plan.

Oegstgeest treedt hiermee in de voetsporen van de Tweede Kamer, waar sinds 2017 de nationale driekleur prijkt. Aanleiding om daar ook in Oegstgeest een plekje voor te zoeken, is het zestigjarig bestaan van de gele Oegstgeester vlag. Daarop staat een rood ankerkruis, dat gelijk is aan het logo van de gemeente Oegstgeest.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×