Nieuwbouw van 33 woningen aan Bloemistenlaan

9

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Ontwikkeling) heeft namens de gemeente Leiden een overeenkomst getekend met het Bleekveld BV voor het nieuwbouwplan ‘Bloemistenlaan’. Het plan bestaat uit de bouw van 33 nieuwe woningen en de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

Het project Bloemistenlaan ligt in de Tuinstadwijk op een leegstaande bedrijfslocatie waar voorheen een tegelhandel en een wasserij waren gevestigd. Het woningbouwprogramma omvat 22 eengezinswoningen en 11 levensloopbestendige appartementen. In september zijn de voorlopige plannen aan omwonenden gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst.

De woningen en appartementen worden energieneutraal ontworpen en in de plannen wordt veel aandacht besteed aan circulair bouwen. Enkele jaren geleden is de bodem van het terrein al gesaneerd. Eigenaar het Bleekveld BV wil eind 2020 starten met de werkzaamheden.

Delen

9 reacties

  • Wat denk je zelf? Je denkt toch niet dat de eogenaar huurwoningen gaat bouwen.
   Als je even verder zoekt op internet zie je dat in augustus deze plannen voor koopwoningen er al waren.

 1. vraag eens aan bewoners van energie neutraal gebouwde woningen , wat ze er van vinden??? ik heb alleen negatieve berichten gehoord. Niet warm te krijgen bij koud weer.Wel fijn dat er iets gebeurd op die ruimte.

  • Piet Pekelharing op

   Koud weer? Koud weer? Is het dan nog wel eens koud? Zeker nog nooit gehoord van klimaatverandering.

 2. René Dentener op

  Goed plan, omgeving op die locatie knapt er aanzienlijk van op. Als ze nou ook eens de rest van die ouwe meuk uit 1924/25 tegen de vlakte slaan i.p.v. dat nog tot in lengte van dagen met lap -en stikwerk overeind te houden kunnen ze daar flink wat nieuwbouw realiseren. Ik heb nooit begrepen hoe de gemeenteraad zó stom heeft kunnen zijn om dat gebied tot uniek tuinstadmodel uit te roepen. Die arbeiderswoninkjes met éénsteensmuurtjes zijn met geen mogelijkheid toekomstbestendig/energiezuinig/levensloopbestendig meer te maken. Gewoon een sloopbesluit afgeven en iets fatsoenlijks neerzetten net zoals dat nu gedaan wordt in de Kooi.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline