Aan de Bloemistenlaan komt een complex met 33 appartementen. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwbouw van 33 woningen aan Bloemistenlaan

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Ontwikkeling) heeft namens de gemeente Leiden een overeenkomst getekend met het Bleekveld BV voor het nieuwbouwplan ‘Bloemistenlaan’. Het plan bestaat uit de bouw van 33 nieuwe woningen en de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

Het project Bloemistenlaan ligt in de Tuinstadwijk op een leegstaande bedrijfslocatie waar voorheen een tegelhandel en een wasserij waren gevestigd. Het woningbouwprogramma omvat 22 eengezinswoningen en 11 levensloopbestendige appartementen. In september zijn de voorlopige plannen aan omwonenden gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst.

De woningen en appartementen worden energieneutraal ontworpen en in de plannen wordt veel aandacht besteed aan circulair bouwen. Enkele jaren geleden is de bodem van het terrein al gesaneerd. Eigenaar het Bleekveld BV wil eind 2020 starten met de werkzaamheden.

Leiden Politiek Nieuwbouw Bloemistenlaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×