Een impressie van de nieuwe woningen. (Beeld: Bleekveld).

33 nieuwe woningen Bloemistenlaan binnenkort in de verkoop

De verkoop van een nieuw blok met woningen aan de Bloemistenlaan in Leiden gaat binnenkort van start. Op de plek van een voormalige wasserij en tegelhandel komen tien appartementen en 23 gezinswoningen. Een wijziging van het bestemmingsplan is onlangs definitief geworden, waardoor de verkoop dit voorjaar van start kan gaan.

De bouw van de nieuwe woningen onder de naam Bleekerspoort laat overigens nog even op zich wachten. Eerst wordt de huidige bebouwing nog gesloopt en ook moeten alle woningen op voorhand verkocht zijn. Daarna wordt er eerst een parkeerkelder gegraven. In totaal duurt de bouw minstens twee jaar vanaf het moment van slopen, zegt een woordvoerder van ontwikkelaar Bleekveld. De sloopvergunningen zijn inmiddels aangevraagd.

Het plan voor de nieuwe woningen werd eind 2019 door veel mensen positief ontvangen omdat het terrein er al een tijdje verlaten bij ligt. Ook direct omwonenden hadden weinig aan te merken op de plannen, maar waren wel verbaasd dat ogenschijnlijk kleine voorstellen tot aanpassing niet in behandeling werden genomen. Oppositiepartijen stelden dat toen ook aan de orde in de gemeenteraad.

De oproep aan wethouder Fleur Spijker om op zoek te gaan naar een compromis tussen Bleekveld en een aantal omwonenden haalde echter geen meerderheid. Coalitiepartijen GroenLinks, D66 en PvdA steunden het voorstel niet. Desondanks laat de ontwikkelaar weten dat in de uiteindelijke plannen nog wijzigingen zijn aangebracht, onder meer waar het gaat om de uitrit van de parkeergarage. Er wordt overigens nog gewerkt aan het definitieve ontwerp. Dat wordt later dit voorjaar gelijk met de start van de verkoop gepresenteerd.

Leiden Nieuwbouw Bloemistenlaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×