(Foto: PR).

'Avondje Sterrewacht' over de plek van de aarde in het heelal

Dankzij ruimtevaart en voortschrijdend astronomisch onderzoek is er steeds meer bekend over de plaats die de aarde inneemt tussen de andere planeten en de zon die samen ons sterrenstelsel vormen. In het dagelijks leven staan we er meestal niet bij stil dat we op een klein bolletje leven dat samen met andere planeten om de zon draait.

Op 16 januari is er bij de Oude Sterrewacht alle gelegenheid om daar nu eens wel bij stil te staan. Marjan Weenink van de Werkgroep Leidse Sterrewacht houdt dan een voordracht over de plek van de aarde in de oneindige ruimte tijdens een nieuwe editie van het ‘Avondje Sterrewacht’.

De avond begint om 20.00 uur met de lezing en later op de avond zullen de vrijwilligers van de werkgroep de bezoekers de gelegenheid geven de telescopen van de Leidse Sterrewacht te bezoeken. Als het weer het toelaat kan er bovendien naar de maan, de planeten en sterren worden gekeken.

De kosten van de avond bedragen vier euro per persoon inclusief koffie of thee. Aanmelden kan via www.werkgroepleidsesterrewacht.nl.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×