(Foto's: Emile van Aelst).

Tjeerd Scheffer uitgeroepen tot 'Leidenaar van het Jaar'

Tjeerd Scheffer is gisteravond uitgeroepen tot ‘Leidenaar van het Jaar’ 2019. Hij werd door de leden van Business Club Leiden (BCL) gekozen uit een shortlist van acht personen. De shortlist was samengesteld uit inzendingen vanuit de stad. Het was de achtste keer dat de BCL de verkiezing organiseerde.

Scheffer werd geroemd om zijn tomeloze inzet voor Leiden. Zo organiseert hij al decennia lang de Leiden Marathon en ook zet hij zich al jaren in voor de (top)sport in Leiden. In 2019 organiseerde hij samen met Peter Labrujère de zeer succesvolle Leidse Rembrandt Dagen. Dat de prijs een bronzen buste van de Jonge Rembrandt is, vond Scheffer dan ook extra leuk. Lang konden de aanwezigen niet van de nieuwste Leidenaar van het Jaar genieten. Scheffer was zojuist opa geworden van zijn eerste kleinzoon waarvan hij zelfs de naam nog niet wist. Iedereen had dan ook begrip voor zijn snelle aftocht.

Het podium werd dit jaar gecompleteerd door Daaf Sloos van de Leidse Rederij (2e) en Reanne van Kleef van Sleutelstad (3e). De andere genomineerden waren Willem Gressie, Pink Meltzer, Erna Kortlang, Meta Knol en Bep Monfils.

Eerdere winnaars waren Jochem Myjer (2012), Armin van Buuren (2013), Henri Lenferink (2014), Robert Strijk (2015), Emile van Aelst (2016), Gerard van den Berg (2017), Tom Holswilder en Chris de Waard (2018).

Goede doelen
Ieder jaar reikt de BCL tijdens de nieuwjaarsrecepties ook een aantal cheques uit aan goede doelen in de stad. Dit jaar ging er 500 euro naar Leidse Korenontmoeting voor een Pilgrimuitvoering, 1000 euro naar de Dorpskerk Leiderdorp voor nieuw LED-verlichting, 500 euro naar Gemiva voor een kerstdiner en bingo in Rosenburch en 5600 euro naar Stichting Droomdag.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×