(Foto: PR).

Leidse voorronde Nederlands kampioenschap Risk

In aanloop naar het Nederlands kampioenschap Risk organiseert Dranklokaal de WW op 12 januari een Risk spelletjesmiddag. Het is de laatste kans om een wildcard te winnen om in de kwartfinale van het NK Risk te starten.

Het NK Risk is in 2015 opgericht door Jouri en Tara Schoemaker. Jouri Schoemaker over het NK Risk: “Er bestond al wel een NK Monopoly, Stratego, Kolonisten van Catan, maar geen NK Risk”. De interesse bleek groot en met een succesvolle crowdfundingcampagne werd de eerste editie gefinancierd. Sindsdien is het NK Risk gegroeid naar een evenement met ongeveer 700 deelnemers uit het hele land. De zesde editie van het NK Risk vindt op 18 januari plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Aftermovie NK Risk 2019

De organisatoren verwachten dit jaar een groot deelnemersveld en hebben daarom de organisatie van het Guiness Book of Records benaderd. Het is de bedoeling om het record vast te leggen van het grootst aantal mensen dat tegelijkertijd één bordspel speelt op één locatie. Een vergelijkbaar record voor Monopoly staat op 605 deelnemers.

Gewoon voor de gezelligheid of een stevige oefenpartij voor het NK in Rotterdam, de Riskmiddag start om 14.00 uur in Dranklokaal de WW.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×