(Foto: Archief Sleutelstad).

Basalt revalidatie presenteert actieplan bij longaanval

Een longaanval is een heftige en vaak nare ervaring die mensen met COPD meestal wel kennen. Longverpleegkundige Alma van Schie presenteert op 10 januari bij het Longpunt Leiden hoe een actieplan bij een aanval ondersteunend kan zijn.

Bij een longaanval worden de klachten plotseling erger. Het is belangrijk zelf de signalen van een aanval te herkennen en hierop te reageren. Van Schie benadrukt dat deze vorm van zelfhulp van belang is in de contacten met artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. De hulpverlening kan dan gerichter plaatsvinden.

De presentatie van het actieplan vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog aan de Watermolen 1 in de Merenwijk in Leiden en duurt van 14.30 uur tot 16.30 uur. Het Longfonds organiseert Longpunt bijeenkomsten om mensen met longproblemen ook meer met elkaar in contact te brengen.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×